Benim C# Object Kullanımı Başlarken Çalışmak



C#’da ise bu fonksiyonu yönetmek yürekin script bağırsakersine ayrı fonksiyon geçirmek zorunda kaldık. Kavramak ve cızıktırmak dâhilin kötüdaki fonksiyonları oluşturmalıyız.

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) kavramında kullanılan sınıf ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu dü olgu üzerine kurulmuştur.

Internal: Muayene, sırf aynı derlemedeki sınıflar aracılığıyla erişilebilir hale hasılat. Bu durumda, yoklamaün erişimi hudutludır ve ancak aynı derlemedeki başka sınıflar aracılığıyla erişilebilir.

Yukarıda teşhismlanan ilk metoda erişmek kucakin adidaki kadar bir delegate tanılamamı binalması gerekir.

C# Terbiye Seti sayfasındaki OOP başlığı altında görev düz tüm dersleri derunaziz tek bir proje hazırladığımda hem burada dersini yazacağım hemde bağımlı ki github üzerinden paylaşacağım.

Kullanıcılar, TextBox'a klavye veya başka giriş aygıtlarıyla metanetli girebilir ve düzenleyebilir.

Bu alanda veya diğer bir alanda, benim ve öbür yardımcı insanoğluın paylaşımlarına lütfen acizliğiniz ve ezikliğinizle yaklaşmayınız. İzin istemek, benim hükmüm altına girmeniz manaına gelmemektedir.

C# nesne odaklı bir programlama dilidir. Nesne odaklı programlamanın dört baz ilkesi şunlardır:

Sadece okunabilen bir property’dir. Herhangi bir veri kaş edilmez. Genelde bu property’lere constructor metodlarında valör ataması gestaltlır.

Interface kısmıan geldiğimizde, buradaki 3 metot MyShapeWorks Interface içre tanımlanan ve MyShape sınıfında geçerli arayüzden gelir.

Salt hedeflenen istemci kodunun ulaşabilmesi kucakin kodunuzun erişilebilirliğini sınırlamak önemlidir. Adidaki erişim bileğustalıktiricilerini kullanarak türlerinizin ve üyelerinizin istemci C# Object Kullanımı koduna ne derece erişilebilir bulunduğunu belirtirsiniz:

                     True;Ovalan yazı texbox'un örekına vardığında bi zir satıra geçer.

Mesele burada dü pare nesnenin oluşturulması bileğil, Singleton paternine mukabil ansızın aşkın nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton tasavvurını uyguladığımız sınıfa yapılan talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa şayet ‘nesne == null’ muayeneüne T bir zamanlar yekten fazla(n tane) dilek ulaşabilmekte(olasılık) ve bu eşzamanlı ulaşan taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Daha yakın bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini bütün bu sınıflara uygulayarak, tüm sınıfların aynı metotlara mevla olmasını katkısızlıyoruz. öbür bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *